Întrebări Frecvente

Despre Ochelarii Cardboard idei3D

Este libertate. Libertatea de a privi o imagine 360 din toate unghiurile ca și cum ai fi acolo. Libertatea de a viziona un film 360, adică la orice secventă poți să întorci capul și să vezi ce era în spatele cadrului, în lateral, sus sau jos. Libertatea să intri într-un joc și să simți că ești într-adevăr acolo.

În primul rând este necesar ca telefonul să aibe accelerometru și giroscop. Cu acești 2 senzori majoritatea aplicațiilor vor funcționa.

Dacă telefonul are busolă (pe lângă accelerometru și giroscop), atunci vor funcționa și aplicațiile care utilizează magneții pentru „click”.

În privința sistemului de operare este necesară o versiune de la Android 4.2 în sus sau pentru telefoanele iPhone o versiune de la iOS 8.0 în sus.

Ochelarii cardboard sunt un proiect Google. Scopul acestui proiect este de a oferi o modalitate foarte ieftină de a experimenta realitatea virtuală cu ajutorul telefonului mobil.

Dacă preferi te poți uita la următorul video pentru a afla ce sunt ochelarii Cardboard.

Google nu produce ochelari cardboard ci doar a creat conceptul și l-a făcut opensource. Google câștigă bani din vânzarea aplicațiilor VR din Google Play.

Magneții sunt folosiți asemeni unui buton pentru a face “click” în cadrul anumitor aplicații.

Pentru o bună funcționare și afișare puteți folosi codul QR de mai jos.

Cod QR idei3D google cardboard

 

Sunt câteva lucruri care ne avantajează:

1. Magneții pe care îi folosim sunt de două ori mai mari și mai puternici decât magneții ochelarilor din China. Motivul pentru care am ales magneți mai puternici este ca să funcționeze corespunzător cu toate modelele de telefoane inclusiv cu cele din gama mini (ex: S4 mini, S5 mini);

2. Banda Elastică Triplă prinde ochelarii în întregime (cu tot cu telefon) evitându-se riscul de a scăpa telefonul. Modelul din China se bazează pe un sistem de prindere cu adeziv care cedează după câteva utilizări;

3. Bandă Elastică Triplă fabricată de noi poate fi folosită la mai multe perechi de ochelari. Pe când modelul din China poate fi folosit doar cu o singură pereche de ochelari;

4. Partea de carton care intră în contact cu fruntea este protejată de o folie transparentă de plastic împotriva transpirației. Ochelarii veniți din China nu au folie protectoare deloc.

5. Magnetul din interior este lipit de perete evitându-se astfel căderea continuă atunci când magnetul de exterior este apăsat prea tare. La ochelarii veniți din China magnetul de interior nu este lipit

Mai jos ai două tutoriale în care poți vedea cum se conectează telefonul la calculator pentru a juca/vedea în Realitate Virtuală.

Transport / Livrare

Prin Nemo Express livrarea se face a doua zi lucrătoare.

Ora limită de primire a comenzilor este ora 15:00

Da, putem livra deopotrivă și în România dar și în Republica Moldova.

Da, se poate. Numai că trebuie să ne contactați cât mai repede pentru a stabili detaliile legate de livrare.