VR Realitate Virtuala

Acum poți experimenta jocurile specifice Oculus Rift și cu Google Cardboard

O nouă aplicație – denumită VRidge – promite că va aduce mai aproape experiența high-end oferită de Oculus Rift și cea oferită de accesibilii ochelari Google Cardboard. Aplicația le permite utilizatorilor să instaleze pe calculatorul lor jocuri compatibile cu Oculus Rift, iar apoi trimite către smartphone un video ce poate fi vizualizat cu ajutorul Google Cardboard.

Aplicația VRigde este dezvoltată de un startup din Polonia – Riftcat – care a mai dezvoltat și o platformă pentru jocuri și conținut VR. În prezent, aplicația este în stadiul beta iar cei ce o folosesc au nevoie de un calculator destul de performant, cu Windows-ul instalat și cu o placă video compatibilă. Cu toate acestea, cei ce au testat aplicația încurajează echipa să continue să o dezvolte.

Abordarea celor de la Riftcat este una interesantă și ne arată felul în care companii precum Google pot folosi echipamente VR ieftine, precum Cardboard, cu tehnologia high-end. De exemplu, ne putem imagina un viitor în care Google încarcă conținut VR în cloud și apoi îl transmite direct pe smartphone-uri și pe alte device-uri ieftine, precum Cardboard.

Această abordare nu este una nouă, ea fiind des utilizată în industia jocurilor în ultimii doi ani. Sony produce jocuri cloud-based ce sunt transmise direct smart TV-uri și alte device-uri. O strategie similară o are și Nvidia.

Se pare că este doar o chestiune de timp până când jocurile și celelalte experiențe VR vor adopta aceastră strategie.