[section padding=”60px” parallax_text=”0″ parallax=”0″ margin=”0px”]

De câțiva ani, am intrat în lumea VR și ne-am îndrăgostit de infinitele posiblități pe care aceasta le oferă.

Ochelarii Cardboard ne-au ajutat să pătrundem în această lume minunată și să ne dorim să o aducem mai aproape de oameni sprijinind, în același timp, valorile și resursele locale. Pentru cei care nu știu încă, ochelarii Cardboard pe care îi puteți cumpăra de la noi sunt fabricați în aproape în totalitate din componente românești.

Următorul nivel: aplicații VR pentru promovarea culturii

Însă aventura noastră nu se oprește aici. Pentru că realitatea virtuală ne-a prins atât de mult în mrejele sale, am trecut la următorul nivel: dezvoltarea de aplicații VR.

În primă instanță, vom acorda o atenție deosebită culturii pe care țara noastră o are de oferit. Aplicațiile pe care ne propunem să le dezvoltăm vor promova obiective turistice și culturale din România, locuri cărora promovarea fie le lipsește în totalitate, fie nu iese din limitele convenționalului.

Vizitează Bojdeuca

Vizitează Bojdeuca

Bojdeuca Ion Creangă VR

Prima aplicație VR dezvoltată este Bojdeuca lui Ion Creangă. Folosind o pereche de ochelari Cardboard și un smartphone compatibil, poți să-l vizitezi pe Ion Creangă la casa lui din Iași. Vei pătrunde, rând pe rând, în fiecare cămăruță și vei putea gusta puțin din viața unuia dintre cei mai îndrăgiți scriitori români.

Deocamdată este disponibilă doar în Play Store dar în curând vom lansa și versiunea pentru telefoanele iPhone. Vă invităm să descărcați aplicația și să ne spuneți cum am putea să o îmbunătățim. Link pentru aplicatie: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.idei3d.bojdeuca

Contribuie și tu la realizarea de aplicații VR

Pentru ca acest proiect să prindă amploare, este nevoie de o echipă cât mai mare, răspândită în toată țara. Nu este nevoie să cunoști limbaje sofisticate de programare, ci doar să deții un telefon care poate fotografia 360, precum și o dorință de a scoate în evidență frumusețile țării noastre.

Ceea ce ai de făcut este să identifici locurile pline de cultură din orașul tău și să faci poze 360. Mai apoi, noi ne vom ocupa să le transformăm în aplicație.

Hai cu noi, să arătăm cât de cool este cultura!

[/section]