VR Realitate Virtuala

Barack Obama experimentează pentru prima oară realitatea virtuală

De curând, cu ocazia unei vizite la un târg tehnologic din Hannover, Germania, Barack Obama a experimentat pentru prima oară realitatea virtuală, alături de cancelarul german Angela Merkel. Gadget-ul folosit este asemănător cu ochelarii Google Cardboard și funcționează împreună cu un telefon Samsung Galaxy S7 și o cameră 3D externă.

Aplicația folosită îți identifică degetele și le colorează în mai multe culori. Lui Obama i-a plăcut atât de mult experiența încât, atunci când Merkel a încercat ochelarii, i-a luat mâna și a ridicat-o în câmpul său vizual, pentru a o ghida :).

Este puțin surprinzător că Barack Obama experiementează abia acum realitatea virtuală și realitatea augmentată, având în vedere că el a susținut și susține dezvoltarea tehnologiei și rolul important al acesteia în creșterea și împrospătarea economiei.

Organizatorii târgului din Hannover spun că președintele SUA a fost atât de încântat de această experiență, încât aceștia au avut ceva emoții, că va uita să paseze ochelarii și către Angela Merkel. Din fericire, Obama și-a amintit rapid de obligațiile sale diplomatice.

barack obama vr

Poate părea ciudat că Obama a încercat pentru prima oară ochelarii la un târg german, însă evenimentul din Hannover este cel mai mare de acest tip din întreaga lume; în plus, anul acesta a fost rândul SUA să îl găzduiască. Totuși, ochelarii pe care Obama și Merkel i-au folosit sunt fabricați în Germania.

Mai jos, poți vedea și tu ce a experimentat Obama 🙂