3D

Carcase de telefon printate 3D la schimb pe peturi reciclate

Acesta este proiectul unor liceeni din Italia ce au câștigat premiul pentru Impact Social oferit de compania AXA. Mai exact, ei vor să-i încurajeze pe oamenii din comunitatea lor să recicleze peturile prin intermediul unui tonomat care îți oferă o carcasă de telefon printată 3D, de fiecare dată când introduci un pet de plastic.

imprimanta 3d

Liceenii au identificat această problemă în orașul din Sicilia în care locuiesc și au gândit împreună o soluție creativă care să-i determine pe oameni să recicleze. Acest tonomat atractic și colorat vine ca un răspuns la toate celelalte campanii clasice de reciclare ce nu au avut rezultate îmbucurătoare.

Ideea liceenilor este una simplă și, totuși, nimeni nu s-a gândit la ea până acum. Tonomatul aduce împreună o imprimantă 3D și un recipient de reciclare a peturilor. De fiecare dată când un pet este introdus în fanta pentru reciclare, primește o carcasă de telefon printată 3D, creându-i astfel impresia că printarea 3D se întâmplă chiar acolo, pe loc.

În realitate, tonomatul este deja „alimentat” cu aceste carcase iar cei ce reciclează pot alege unul din cele 15 modele disponibile.

imprimanta 3d

Tonomatul de carcase este un concept inovativ ce combină printarea 3D cu reciclarea și care, desigur, poate fi îmbunătățit, însă este un pas înainte, mai ales că ideea vine din partea unei echipe de tineri. Este o idee simplă ce ar putea fi dusă mai departe; mergând pe același model, și alte materiale reciclabile ar putea fi transformate în obiecte numai bune de folosit, încurajând astfel comunitatea să recicleze selectiv.