Cardboard, VR Realitate Virtuala

Folosește ochelarii Cardboard pentru a-ți instrui angajații

Așa cum era de așteptat, ochelarii Cardboard sunt foarte utilizați pentru distracție. O multitudine de aplicații și de jocuri au fost create, în acest sens, iar ele sunt accesate îndeosebi de tineri, de oameni conectați la tot ceea ce înseamnă noile tehnologii.

Totuși, ochelarii Cardboard pot avea și întrebuințări mai „serioase”, dacă știi să ții pasul cu tehnologia și să profiți de tot ceea ce ea îți oferă. O companie de asigurări din SUA a făcut acest lucru și, drept dovadă, angajații acesteia sunt instruiți prin intermediul realității vortuale și a Google Cardboard.

Compania de asigurări din Texas folosește un kit de management al siguranței denumit „Safety in a box”. Acesta vine cu o aplicație aferentă care le permite angajaților să experimenteze patru tipuri de accidente ce s-ar putea întâmpla la locul de muncă: a fi prins într-un șanț surpat, a atinge un fir de electricitate în funcțiune, a cădea de pe o terasă și a fi accidentat de un obiect căzut de la înălțime.

google cardboard

Aplicația funcționează împreună cu ochelarii Google Cardboard, pentru a le oferi angajaților o experiență cât mai aproape de realitate și a-i face să conștientizeze pericolul situației, în cazul în care nu respectă normele de siguranță impuse de companie.

google cardboard

Aplicația este disponibilă atât în limba engleză, cât și în spaniolă. Angajații care au fost instruiți prin intermediul acesteia spun că șansele conștientizării anumitor pericole la locul de muncă, precum și respectarea normelor de securitate, sunt mult mai ridicate, decât dacă informația ar fi fost, pur și simplu, „predată” ca la școală.

Până acum, s-au distribuit peste 200 astfel de kituri iar planul companiei este de a ajunge la un număr de 4000.

Scopul final este de a reduce numărul de accidente la locul de muncă.