Cardboard

Google Cardboard ajută persoanele cu probleme ale vederii să vadă din nou

De curând, am citit despre povestea emoționantă a lui Bonny, o doamnă care, de 8 ani, suferă de boala numită Stargardt. Este vorba despre o boală ce îți afectează, puțin câte puțin, vederea la ambii ochi și, în final, după ceva timp, o obturează în totalitate. Conform unor anumite estimări, există peste 25 000 de persoane în lume care suferă de această boală.

Cu toate acestea, există o serie de programe special create pentru ca cei ce suferă de această boală să reușească să-și facă treburile de zi cu zi. Iar aici intră în scenă și ochelarii Cardboard.

Cu ajutorul unei aplicații denumite Near Sighted VR Augmented Aid, Bonny a putut să vadă din nou. Aplicația se folosește de camera așezată cu spatele la telefon și transmite câte o imagine pentru fiecare ochi.

Puteți vedea reacția lui Bonny în clipul de mai jos. Mi se pare absolut fascinant cum, după opt ani în care nu a văzut nimic, acum își poate vedea copiii și nepoții și cum se bucură ca un copil mic la vederea oamenilor dragi. Habar nu am cum este să ai o astfel de senzație, dar acum parcă devine mult mai reală zicala aceea că noi, oamenii, apreciem ceea ce avem, abia după ce am pierdut lucrul respectiv.

Povestea lui Bonny este un nou reminder că tehnologia ne ajută să găsim soluții pentru a ne îmbunătăți viața și contribuie la evoluția umanității, contrar opiniei celor ce susțin teoria conspirației :).