Cardboard

Google Cardboard poate deveni material didactic :)

Copiii nu pot fi ținuți departe de tehnologie și, de altfel, nici nu cred că asta e ideea. Și, dacă tot trăim în această lume tehnologizată, de ce să nu profităm de acest lucru și să ne folosim de ultimele gadget-uri pentru a face lecțiile mai interesante și mai captivante pentru elevi?

Când ajungi la o anumită vârstă și toți prietenii tăi au smartphone-uri, își fac selfie-uri, comunică pe Watsapp și sunt la curent cu cele mai noi filtre de Instagram și cele mai recente aplicații, îți este imposibil să nu-ți dorești să fii și tu ca ei.

Google a înțeles acest lucru și le oferă acum profesorilor posibilitatea de a se alinia tendințelor și de a-și face orele interactive. Acesta este motivul pentru care a introdus programul Google Expeditions care, deocamdată, este disponibil în SUA, Australia, Noua Zeelandă, U.K., Brazilia, Canada, Singapore și Danemarca.

google cardboard

De curând, programul a ajuns la elevii de la un liceu din Attleboro, Massachusetts.

„Acum putem facilita accesul copiilor la lucruri care, în mod normal, le-ar fi inaccesibile”, spune Lisa Ryder, bibliotecara liceului. „Nu putem să zburăm peste tot, dar copiii își fac o idee despre cum este să descoperi lumea. Poți să călătorești în tot felul de locuri și, cu această ocazie, să afli lucruri noi despre diferitele părți ale lumii”.

Este o modalitate interactivă de a învăța geografie călătorind pe alte continente, de a descoperi misterele Universului și chiar de a înțelege principii de fizică și chimie sau formule matematice. Totul ține de imaginația și deschiderea profesorilor.

La început, și directorul școlii din Attleboro a fost puțin suspicios, dar apoi a devenit cel mai mare fan Google Cardboard: „La început am fost reticent; mă întrebam cum o să funcționeze, mai exact, cum o să mă facă să mă simt, dar în această dimineață am făcut o excursie în Italia și chiar am simțit că sunt acolo.”