360

Google te duce la concerte simfonice :)

De curând, Google a făcut ce a făcut, iar acum ție îți este mai ușor să prinzi un loc la concertele de la Metropolitan Opera, fără să-ți golești portofelul și contul bancar. Poți chiar să urci și pe scenă iar toate aceste lucruri le poți face chiar din patul tău de acasă.

Google Cultural Institute a anunțat semnarea unui parteneriat cu 60 de institute de artă din lume. Parteneriatul presupune realizarea de videouri 360 și transmiterea concertelor live. Este un fel de Street View dar, în loc să vizitezi o casă sau o clădire de birouri dintr-un anumit oraș, acum poți intra în American Ball Theatre sau Carnegie Hall. Și, exact așa cum poți să te plimbi prin diverse cartiere, cu Street View, acum poți să stai în spatele unui violonist de pe scenă.

Prin acest parteneriat, Google Cultural Institute își propune să promoveze arta în moduri neconvenționale. Acest demers a început încă din anul 2011 și, în prezent, Institutul are peste 41 de milioane de useri din întreaga lume care petrec, în medie, 3.46 minute pe site.

Scopul este de a face arta accesibilă tuturor, chiar dacă nu ai posibilitatea financiară de a face călătorii în jurul lumii și de a vizita muzee sau instituții celebre. Videourile 360 pot fi vizionate și cu ochelarii Cardboard, însă ele nu sunt încă adaptate realității virtuale.

Din ce în ce mai mult, observăm cu arta și tehnologia se îmbină frumos și creativ. Și, deși tehnologia nu va fi niciodată un substitut pentru artă, cele două arii pot colabora frumos, atrăgându-le atenția celor pasionați de tehnologie și asupra artei.