Cardboard

Hai să facem un tur virtual în primul data center deținut de Google!

Google Data Center din Dalles, Oregon este primul data center deținut de Google. S-a deschis în anul 2006 și au fost investiți 1.2 miliarde de dolari, creându-se astfel peste 80 de job-uri aici, dar și investindu-se în anumite arii din comunitate, pentru a îmbunătăți viața angajaților din Dalles.

Începând cu anul 2008, Google a donat mai bine de 8.6 milioane de dolari către școlile și ONG-urile din zonă iar scopul principal al corporației a fost de a încuraja educația de tip STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

google cardboard

Data center-ul din Dalles este impresionant și de aceea, de-a lungul timpului, le-a atras atenția celor pasionați prin fotografii sau prin imaginile surprinse de Google Street View.

Însă acum poți vizita data center-ul datorită realității virtuale și a ochelarilor Cardboard. Mai exact, Google a realizat un video 360 prin care curioșii sunt invitați în interiorul data center-ului și sunt ghidați chiar de către Sandeep, unul dintre developerii Google. Acesta te conduce prin fiecare cameră și ia chiar și câteva interviuri cu staff-ul.

google cardboard

Videoul este impresionant, mai ales datorită tuturor detaliilor ce te transpun parcă acolo, în data center. Două dintre elementele prezente în video îți atrag atenția în mod deosebit: un scanner biometric al retinei (de care trebuie să treacă fiecare angajat), precum și un dispozitiv uriaș de distrus hard drive-uri.

Clipul poate fi vizionat mai jos, dar este mult mai fain dacă folosești ochelarii Cardboard.