VR Realitate Virtuala

În China, se deschide primul parc VR – The Void

În această vară, The Void va deschide primul parc tematic VR în Utah, USA. The Void îți oferă o experiență mind-blowing, plasându-te într-un simulator ce îți creează senzația că te afli într-o imensă arenă laser-tag. Această experiență este posibilă datorită oamenilor pasionați de la The Void care au creat toată această realitate virtuală, dar și ochelarilor speciali pe care vizitatorii îi primesc la intrare.

Însă The Void a mai făcut încă un pas înainte în realitatea virtuală, anunțându-și planurile de a crea primul parc tematic VR din China. Vizitatorii vor pătrunde astfel într-o lume digitală la bordul unei nave spațiale, se vor lupta cu dragonii și vor salva lumea, alături de prietenii lor. Parcul va fi deschis într-o locație ce încă nu a fost dezvăluită iar singurul investitor va fi Shanda Group.

realitate virtuala

Shanda Group este o mare corporație care, inițial, a fost gândită ca o companie de jocuri online. Fondată în anul 1999, compania a avut o investiție inițială de 60 000 USD și, mai apoi, ținând pasul cu noile tehnologii, a decis să se orienteze și către realitatea virtuală. La începutul acestui an, CEO-ul Shanda Group a declarat într-un interviu pentru ChinaDaily că strategia companiei s-a schimbat și că principalele investiții viitoare se vor face către piața VR.

Cu această schimbare de strategie, nici nu este de mirare că Shanda Group este principalul investitor în cel ce se declară a fi unul dintre cele mai impresionante și mai rentabile parcuri tematice ce se va deschide în China.

TED2016 - Dream, February 15-19, 2016, Vancouver Convention Center, Vancouver, Canada. Photo: Bret Hartman / TED

TED2016 – Dream, February 15-19, 2016, Vancouver Convention Center, Vancouver, Canada. Photo: Bret Hartman / TED

Un preview la ceea ce se va întâmpla în China, dar și în Utah, în următoarele luni, a fost oferit de The Voida la conferința TED 2016 ce a avut loc la finalul lui februarie, în Vancouver. Participanții la conferință au avut ocazia să simtă în premieră experiența ce va fi oferită de cele două parcuri tematice.