Cardboard

McDonald’s transformă cutiile de Happy Meal în Happy Goggles

De când au apărut ochelarii Cardboard, una dintre strategiile Google a fost de a face ca realitatea virtuală să fie accesibilă pentru toți. Prin costul extrem de redus al ochelarilor, aproape oricine are posibilitatea de a face cunoștință cu această nouă realitate.

Nu știu dacă mesajul pe care vrea să-l transmită McDonald’s este că realitatea virtuală este o joacă de copii sau dacă marele brand dorește să întărească strategia Google, însă cutiile de Happy Meal pot fi convertite acum în ochelari Cardboard – denumiți sugestiv Happy Goggles.

google cardboard

Momentan, doar copiii din Suedia vor putea să se joace cu aceste cutii creative. McDonald’s a început aici, cu un număr de 3500 de cutii, și promite să continue și în alte țări, însă nu a comunicat date oficiale. Probabil dorește să testeze apele, înainte de a lua decizia finală.

Împreună cu acești Happy Goggles, compania lansează și un joc adaptat realității virtuale – denumit Slope Stars. Practic, este un simulator de ski iar utilizatorul trebuie să facă slalom printre obstacole, să colecționeze steluțe și să-i evite pe ceilalți skiori. Mișcările jucătorului vor fi controlate prin mișcări la stânga sau la dreapta, datorită ochelarilor Cardboard.

Jocul poate fi donwloadat de aici și funcționează cu orice tip de ochelari Cardboard, în cazul în care nu mai aveți răbdare, până McDonald’s își va îndrepta atenția și către România.

Nu este pentru prima dată când McDonald’s își arată sprijinul pentru evoluția tehnologie. Anul trecut, compania a echipat o serie de outlet-uri din UK cu încărcătoare wireless pentru smartphone-uri, după ce Starbucks a făcut aceeași mișcare.