Printare 3D

O mică fabrică pe biroul tău

Inchiriere imprimante 3D

Poate ați auzit despre imprimantele 3D, ați văzut una sau chiar în timp ce citiți acest articol, se aude zumzăitul specific al micii fabricuțe de undeva din birou. E adevarat că la noi înca nu au luat amploare ca în alte parti ale Europei, însă și în România, micii roboți creatori își fac locul printre clasicele electrocasnice.

Pentru cei ce nu au auzit deloc, o imprimantă 3D este un mic utilaj ce oferă utilizatorului posibilitatea de a crea obiecte. Nu, nu e ca la ochelarii 3D de la cinema sau acele stickere de perete cu efect 3D. Este o mică fabricuță ce poate lucra zi și noapte din care vor ieși lucruri interesante. Și aici mă refer la suporturi pentru pixuri, brelocuri, ghivece pentru flori sau chiar și sașiuri pentru roboti. Ea face ce I se spune și face o treabă foarte bună.

Cele mai comune imprimante 3D sunt cele tip Prusa care creează obiecte, depunând în straturi succesive un fir de plastic topit foarte fin cu mare precizie.

Folosite la prototipare rapidă sau chiar producția în serii mici, imprimantele 3D deschid o lume nouă în care ne putem confecționa diverse obiecte de care avem nevoie, sau putem pune acea idee trasnită în practică.

Poate parea de domeniul SF, însă printarea 3D este mult mai accesibilă decât am crede. În majoritatea orașelor mari există cel puțin un mic atelier unde aceste fabricuțe lucrează zi și noapte.

Daca vă surade idea, în Iași, la HackerSpace Iași aveți ocazia să le vedeți în acțiune în orice zi și dacă doriți sa testați una, vă putem pune la dispozitie acest lucru prin serviciul nostru de închiriere imprimante. Tot ce trebuie să faceți este să veniți cu un laptop, să vă alegeți una și să o puneți la treabă. Serviciul de închiriere imprimante 3D este disponibil de luni până vineri (10 ore pe zi) iar prețul este de 60lei/zi. În acest preț punem la dispoziție o imprimantă 3D din flota noastră și filamentul consumat.

Servicul de închiriere imprimante 3D este foarte util acelor persoane care doresc să cumpere o imprimantă 3D si ar vrea ca înainte de acest pas să o testeze și să se obișnuiască cu echipamentul. De asemeni aici la Hackerspace avem pe stoc o gamă variată de filament PLA, PETG și ABS.