3D

Proteze 3D pentru mânuțe de copil

Am pornit în lumea imprimantelor 3D jucându-ne. Am început astfel să facem tot felul de obiecte printate 3D mai mult pentru amuzament. Am plecat de la pasiunea noastră pentru jocuri pentru a printa cuțite CS:GO, dar și tot felul de alte figurine simpatice. Am ajuns apoi să printăm și brelocuri 3D, însă ne-am dat seama că putem face mult mai mult, că imprimantele 3D au un potențial mult mai mare și că putem avea și noi o contribuție mai mică sau mai mare la îmbunătățirea vieții unor oameni. A unor copii, mai exact.

Și astfel am descoperit proiectul „Helping Hand”, proiect ce ne-a inspirat și ne-a determinat să preluăm modelul și să-l implementăm în România.

proteza 3d iasi

Există o comunitate de oameni exatraordinari, adunați din toate părțile lumii, care utilizează propriile imprimante 3D pentru a crea mâini și brațe 3D pentru copiii mai puțin norocoși din lume. Sunt oameni care au lăsat deoparte orice diferență de ordin politic, religios sau cultural și s-au adunat pentru a crea împreună un sistem care să-i ajute pe copii.

Comunitatea se numește e-NABLE și este formată din profesori, studenți, ingineri, oameni de știință, medici, designeri, părinți, copii, artiști, IT-iști, oameni obișnuiți care vor să facă o diferență în lume, prin intermediul acestui proiect.

Inspirați de acest proiect minunat, ne propunem să aducem conceptul și în România. Așa că, în curând, vom începe testele pentru a crea astfel de proteze pentru copiii din comunitatea noastră ce au nevoie de ajutor. Avantajul unei proteze printate 3D este că poate fi făcută direct pe mărimea și vârsta copilului ce urmează să o poarte.

Prin acest proiect, vrem să facem un pas înainte în lumea printării 3D și să trecem de la faza de distracție la cea de contribuție în comunitate.