360

SpaceX reușește aterizarea pe o platformă marină autonomă a primei trepte a rachetei Falcon 9. Vezi video 360

Compania americană SpaceX a reușit, pentru prima dată, aterizarea la punct fix pe o platformă marină autonomă în Oceanul Atlantic a primei trepte a rachetei sale, Falcon 9. Este prima aterizare de acest tip care a reușit, după patru încercări eșuate, aceasta fiind una dintre cele mai mari realizări pentru SpaceX, deoarece arată că rachetele companiei pot ateriza atât pe pământ solid, cât și pe ocean.

Este pentru a doua oară când SpaceX reușește aterizarea uneia dintre rachetele sale. Prima oară a fost în luna decembrie 2015, atunci când prima rachetă Falcon 9 a aterizat în Cape Canaveral, Florida, după ce a plasat un satelit în spațiu. Acum că SpaceX a demonstrat că poate face ambele tipuri de aterizări, compania ar putea reutiliza rachete pentru alte lansări ulterioare, reducând astfel costurile uriașe ale lansărilor în spațiu.

Ce legătură are această aterizare cu realitatea virtuală? Pasionații de spațiu și de rachete au putut urmări în direct aterizarea rachetei și, de asemenea, s-au realizat filmări ce au putut fi vizionate ulterior. Astfel de filmări sunt spectaculoase, însă pot deveni și mai interesante dacă sunt realizate 360, lucru care, de altfel, s-a întâmplat.

Așadar, dacă vrei să urmărești aterizarea rachetei Falcon 9 într-un video 360, te invităm să dai play mai jos.