3D

Un medic coreean folosește tehnologia 3D pentru a salva o viață

Dr. Shen Tongya, profesor la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud, secția Neurochirurgie, a salvat o adolescentă ce suferea de una dintre cele mai des întâlnite forme de cancer osos. Acest lucru a fost posibil printr-un implant de pelvis ce a fost printat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Există un singur tratament al cancerului osos. Acesta constă în a îndepărta tumoarea din os, precum și zonele aflate în vecinătatea acesteia. Totuși, din cauza vârstei fragere a pacientei, s-a ajuns la concluzia că metodele tradiționale de îndepărtare a tumorei (precum chimioterapia) i-ar putea afecta mult prea tare mobilitatea. Prin umare, Dr. Tongya a căutat alternative.

printare 3d

Așa s-a ajuns la soluția 3D, respectiv utilizarea primului pelvis printat 3D în Coreea de Sud, decizie ce s-a dovedit a fi cea mai bună în cazul acestei paciente. Organismul ei a acceptat foarte bine noul pelvis iar operația a durat mult mai puțin decât ar fi durat o operație clasică de același tip. Datorită timpului redus de intervenție, pacienta s-a recuperat mult mai rapid.

Avantajul de a folosi proteze printate 3D este că ele pot fi mai ușor adaptate persoanei ce le va purta. De asemenea, durata mult mai scurtă a operației este un alt avantaj major; în cazul acestor operații, timpul este crucial. Implanturile 3D îi ajută pe medici să creeze părți ale corpului care se potrivesc perfect, sunt foarte ușor de manevrat și de „montat”, ceea ce scurtează semnificativ timpul de intervenție.