360, Cardboard, VR Realitate Virtuala

YouTube pentru iOS este acum compatibil și cu Google Cardboard

La câteva luni după ce YouTube a lansat suport VR pentru versiunea sa pentru Android, compania anunță că a făcut aceeași mișcare și pentru utilizatorii de iPhone, datorită unui update făcut pentru aplicația YouTube pentru iOS. Prin urmare, acum ochelarii Google Cardboard sunt compatibili și cu versiunea pentru iOS a YouTube.

Selectând iconița de Cardboard ce apare sub fiecare clip de pe YouTube, userii pot acum să vizioneze un clip 360 prin intermediul ochelarilor Cardboard.

Datorită costurilor foarte scăzute, Google Cardboard poate fi una dintre singurele căi pentru ca o persoană să experimenteze realitatea virtuală. La lansare, Google Cardboard a funcționat doar cu telefoanele cu Android, însă cea de-a doua versiune, lansată în 2015, suporta și iOS. Cu toate acestea, Google are tendința de a crea noi și noi funcționalități cu precădere pentru Android.

Chiar și cu acest update important, este bine de știut, totuși, că această nouă funcționalitatea nu va transforma, ca prin magie, orice clip de pe YouTube în clip 360; dacă folosești ochelarii Cardboard pentru a viziona un clip ce nu a fost filmat 360, experiența ta va fi una plăcută, vei observa o diferență, însă ea nu va fi completă. Totuși, să știi că un video filmat 360 arată foarte fain prin ochelari :).